Höstfisket är här!

 

Både spinnfisket och flugfisket har varit riktigt bra och kommer med säkerhet fortsätta vara hett ett tag framöver. Temperaturen på ligger mellan 8-10 grader i sjöarna så fisken har optimala förutsättningar rent trivselmässigt. För torrflugefisket rekommenderar vi nu: Fjädermygg, div landinsekter eller någon nattsländeimitation t.ex Oktober caddis, Busen eller E12.

Baltak har haft mycket gäster på sistone och har varit ett oerhört bra fiske. Vi rekommenderar att ni köper kort i automaten vid Baltak. Ifall det skulle vara mycket gäster kan man då överväga om det kanske är bättre att åka till sjöarna.

Flugfiskare:

Flugval utöver torrt så fungerar en flicksländeimitation strax under ytan, husmaskar(haröra), Black Martinez och andra små mjukhacklade flugor. Nu när temperaturen är låg kan det vara lönsamt med sjunklina och flytande flugor t.ex booby.

Spinnfiskare:

I perioder så kan skeddrag och små spinnare fungera bra för spinnfiskarna, men överlag så är bottenmetet med PowerBait överlägset bäst.

Butiken har fortsatt vanliga öppettider hela oktober ut.

  • Mån - Fre  08.00 - 18.00
  • Lör             08.00 - 17.00
  • Sön:           08.00 - 15.00

Vi har fått återbud på tre platser på vår kurs Höstflugan som går av stapel nu till helgen. Det gäller alltså fredag 4:e oktober till söndag 6:e oktober.Har du lust att lära dig flugfiskets mysterier på hösten? Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren är du välkommen att delta. Vi anpassar kursen utefter varje deltagares förkunskaper.

Ledare är Martin Ångnell och Johan Klingberg. Hökensås mest erfarna kursinstruktörer. Flugbindning i fokus med Martin, där vi binder flugor som ska imitera de insekter som man kan tänkas behöva i sin ask med ut på en hösttur. Flugkastträning med Johan, där vi går igenom kast för byiga höstvindar mm.. Grunderna inom praktisk fisketaktik, entomologi mm gås även igenom.

Önskar du att delta? Eller känner du någon som skulle vilja vara med till helgen? Maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller slå oss en pling på 0502-23000.

För mer info, se:
https://www.hokensas.se/info/kurser/hostflugan

På bild:
För ett par veckor sedan gick Strömflugan av stapeln. Den kursen var mycket lyckad med ganska fint fiskeväder, fiskar som tog på alla de fisketekniker vi prövade och stor gemenskap bland kursdeltagarna. På bilden släpper en av deltagarna, Birgitta, tillbaks sin första regnbåge i ån.

Publicerad: 2019-10-01

Tags:

Under ditt fiskeäventyr är det viktigt att du bor bekvämt. Nordic Camping Hökensås ligger i direkt anslutning till fiskecentret och är det självklara valet om du är här för att fiska. Du kan välja mellan att bo på campingplatsen, villavagn eller deras bekväma stugor.

Just nu kör Nordic Camping Hökensås en kampanj som ger dig 25% rabatt på allt boende fram t.om 31/12 2019. Gäller endast vardagar. Rabattkoden är Fiske19

Mer info om anläggningen, deras fiskepaket och bokning hittar du här.
Tips!: Boka online och spara 95 kr

Välkomna!

 

Höstlov + Familjefiske

 

 

Var: Södra laxagölen

När: v.44 den 30/10

Tider: 10.00 - 16.00

Pris: 180:-

(Priset gäller för 2 vuxna & 2 barn)

OBS!! Endast kontant betalning på plats. 

Man kan både köpa tillbehör och hyra spön på plats. Även godis och dricka finns till försäljning.

En väldigt populär tradition med våra eminenta guider Lennart och Kristina Ottosson som håller i fiolerna.


Mer info så kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0502 - 230 00


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sida 1 av 26