Då har vi fått ett meddelande från de som håller i helikopterkalkningen att det blir idag fredag 10/9 som kalkningen kommer att äga rum. Det innebär att viss störning kommer att upplevas då helikoptertrafiken går över området under hela dagen. Alla sjöar (förutom Strandgölen, Batstasjön och Kvigsjön vilka kommer att kalkas senare under året) kommer att helikopterkalkas och det innebär överflygning och kalkning i anslutning till våra fiskeplatser. Det är inget lättflyende kalkmjöl, utan ett granulat som snabbt sjunker ner i vattnet och inte dammar i luften vilket innebär att det framförallt är ljudnivåerna vid sjön som blir obehagliga vid själva kalkningen. Allt båtfiske och flytringsfiske tas bort under hela dagen och är inte tillåtet p.g.a. direkt fara vid kalkningen. I morgon lördag är allt tillbaka till det normala igen, men kalkningen är ett måste för att hålla bra PH-värde i sjöarna och med det ett fungerande insekts- och djurliv i området. 

Tags:

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade här, vi ber om ursäkt för detta. Semester får vi väl skylla på. Och massa härliga kunder på besök hos oss!

Ni vet väl att ni alltid kan höra av er till oss direkt via våra sociala medier, mail eller slå en pling. Men nu till lite lägesrapport från Hökensås och Baltak. Vattentempen har gått ner och fisket har börjat bli riktigt trevligt de senaste dagarna, i nuläget ligger det runt 15 grader. Det som är gångbart i flugväg är främst nattsländor och landinsekter. Både i sjöarna och i Baltak. För spinnfiskarna i sjöarna så har bottenmete och Powerbait varit överlägset den sista tiden, så brukar det vara när vattnet är varmt.

Men nu går vi mot lite svalare vatten och aktivare fiskar. Då kan det vara bra att använda lite drag igen. Testa med fördel bombarda med efterföljande fluga eller varför inte en krok agnad med "powerbaitmask". Nästa vecka drar vi igång med isättningar i Skinnaregölen och Björnsjön igen. (v.36), så från och med nästa vecka sätter vi fisk i alla sjöar förutom Östra Prinsasjön (för lite vatten).

Vi får många förfrågningar om våra isättningar, och svaret är att vi sätter fisk i våra vatten varje vecka!

Passa på att komma ut i den härliga sensommar/hösten och njut av fiske och natur!

Bifogar en bild från veckan då Andreas Svärd fångade nytt PB i Sydvattnet! Stort grattis säger vi! 

 

 

Under vecka 36 kommer hela Hökensåsområdet att helikopterkalkas. Det är under perioden 7-10 september som kalkningsföretaget inleder arbetet i Habo kommun och de preliminära datumen som är satta då kalkningshelikoptrarna arbetar med våra sjöar är 8-9 september. Detta kommer att innebära påverkan på naturupplevelsen då helikopterljud kommer att höras över området och att kalk kommer att spridas i våra sjöar. Kalken kommer att släppas från helikopter och vi vill uppmana alla gäster att vara uppmärksamma på detta. Det är ett granulat som inte är så flyktigt, så det finns ingen risk för att kalkdamm ska hamna på land, men det blir en hög ljudnivå när helikoptern flyger över sjön och upplevelsen av en fridfull fiskdag kommer att ifrågasättas. Därför rekommenderar vi att de gäster som inte vill uppleva flygande helikoptrar under sin fiskedag, att avvakta under veckan och istället besöka oss efter att kalkningen är avslutad. 

Vi har gjort en kort film där några hyrsjöar filmas med drönare.
 
Ps. Är ni ett större gäng där alla köper varsitt dagskort så skiljer det inte mycket i totalen för att istället hyra en helt egen sjö.
 
Klicka på länken: Länk till videon

Underkategorier

Sida 1 av 48