Under två lördagar (16/7 och 23/7) kommer vi att ha en guide ute på plats vid Göl 39 och St. Öjasjön. Guiden kommer att åka från Fiskecentret 09.30 för att vara på plats vid sjöarna 10.00-13.00. Antingen samlas man vid Fiskecentret innan 09.30, där guiden kan rekommendera och tipsa inför inköp i butiken. Om man vill ha hjälp med att hitta ut till Göl 39 / St. Öjasjön är det bara att följa guidens bil ut på plats. Väl vid sjön finns alla möjligheter till hjälp med fisketips, knyta tackel eller bara stämma av om man fiskar på rätt sätt.

Välkomna!

Då sjöarna ligger på 20+ i temperatur så går vi ut med detta meddelande:
Vi avråder starkt från att tillämpa Catch & Release. Så släpp inte tillbaka fisken ni fångar.

 

Nu när det nalkas semester/sommarlov är det även dags för vårat populära sommarkit!
 
I kittet finns allt som behövs för att börja fiska 🙂
 
Det som då ingår är: Spö & rulle med lina. Bottenmete, valfri PowerBait burk, fiskedrag & beteslås.
 
OBS! Gäller så länge lagret räcker 

Dags för en liten lägesrapport!

 

Hökensås/Baltak

Flugfiske:

Vädret tillåter mycket att kläcka nu! 
Det vi sett eller fått rapporter om är främst grandisen (den stora nattsländan) men fisket med fjädermygg verkar ha varit väldigt framgångsrikt. Utöver dessa två arter har vi Vulgata, Vassländor, Caenis (Slamslända) och div nattsländor. På kvällarna/skymning kan man gärna slänga på något av den större storleken så som Muddler Minnow eller t.ex Stor-Busen. Gärna i mörka färger!

För Baltak så är det bra fiske på Danican när kläckningarna är igång.

 

Spinnfiske/mete:

Spinnare är det som verkar gått bäst senaste tiden, men glöm inte att testa våra vibrationsbeten som egentligen är framtaget främst för Abborre, gädda & gös. Dessa har fungerat långt över förväntan på både Regnbåge och Öring! Hett tips och fungerar som sagt på arter man ev. har i vattnet hemma!

För metet så börjar det gå väldigt bra att använda flötmete med mer naturliga beten så som mask. Men givetvis fungerar PowerBait otroligt bra även denna årstid.

Tiveden/Edsån

För flugfiskarna så kläcker det Vulgata & Danica och som för Hökensås-området är det i princip lika läge med övriga kläckningar. Samma gäller spinnfisket i spinndelen av Edsån & Tiveden sjöarna.

 

Underkategorier

Sida 1 av 55