Vi måste tyvärr meddela att Familjefisket under 2020 kommer att bli inställt.

Detta givetvis pga rådande pandemi. (Covid-19)

Vi tar nya tag med familjefisket under 2021.

Givetvis hoppas vi alla familjer som tänkte besöka familjefisket tar chansen att komma upp och fiska i några av våra vatten ändå.

Behöver ni hjälp eller bara lite tips och trix så kom in i butiken så hjälper vi er.

Vi har fått in flera rapporter om att fisken har varit på hugget i området. En del har haft riktigt fin utdelning, men tyvärr finns exempel på att några har blivit utan. Vi vill ge rådet att fiska så varierande ni bara kan under dessa varma sommardagar och gärna styra in fisket mer mot kvällningen och när kvällen går över i natt. Då vaknar regnbågen till liv och öringarna i Bergsjön och Kvarnsjön ska framför allt försökas fångas då dagsljuset försvunnit och mörkret bryter in. Det har även fångats riktigt fin gädda i Bergsjön den senaste tiden. Ett par gäddor runt 5 kg har anmält sitt intresse, men framförallt ett praktexemplar på 12,2 kg synades och återutsattes i sjön.  Vill man uppleva chansen till att få kontakt med stor och grov gädda finns alla chanser i Kvarnsjön och Bergsjön. Båt finns att hyra via OK/Q8 i Karlsborg och det är givetvis en fördel att kunna fiska från båt om man vill komma i kontakt med både grov öring och gädda. 

I sjöarna Sörängs bergsjö, Nödre- och Mellre Fisklösen har vindskydden renoverats och iordningställts. Åk gärna dit och prova fisket, samtidigt som det finns ett mysigt alternativ till fika och grillning i anslutning till sjöarna. Vindskyddet gör att det oavsett väder alltid finns en möjlighet att kunna få lite mer skydd även om vädret skulle vara lite sämre. 

För flugfisket har vi börjat få fina rapporter om trevligt fiske i Kroksjön. Även där är vindskyddet på udden iordningställt och renoverat. Vi kommer även att successivt jobba vidare med bryggorna runt sjön så att de sämsta tas bort och de som kan renoveras även blir säkra och fungerande. 

Tänk på att det fortfarande råder eldningsförbud i Tiveden och att det enbart är tillåtet med grillning med grillkol i iordningställd grillplats. Det har varit ett par ordentliga skogsbränder i anslutning till några av våra sjöar och vi vill ytterst noga upplysa om faran med att tända grillar under sommarperioden. Brandfaran är stor och kan leda till oöverskådlig skada för stora skogsvärden och för den person som har oturen att råka orsaka en skogsbrand.  

Tags:

Det föll ett efterlängtat regn över området under gårdagen. Ordentliga mängder, 50-60 mm, gjorde att sjöarna svalkade av och fylldes på, samtidigt som syresättningen förbättras. Det gör att vi har några fantastiska dagar framför oss med ett aktivt insektsliv i kombination med goda förutsättningar, vilket gör att vi hoppas på ett riktigt bra fiske. Flugfiskarna har ett rikligt nattsändefiske att se fram emot och fisken börjar bli riktigt aktiv på nattsländeimitationer. Ha förståelse för att nu går in i en ordentlig sommarperiod vilket innebär att det är kväll och nattfisket som är modellen. Spinnfisket bör inriktas på mindre spinnare och skeddrag, men ändå med ordentlig kastvikt. försök att fisk in dragen aktivt och variationsrikt, för nu behöver fisken lockas till hugg och då kan det vara otroligt effektivt med att bryta en monoton in-vevning med lite mer aktiv intagning. För metaren är ett bottenmete alltid effektivt. Då hittar man kallare vatten och med en ordentlig tafs (minst en meter från botten, gärna mer) och PowerBait har man stor chans att lura upp en fisk. Maskmete är ett alternativ som brukar vara riktigt bra under sommaren. Om inte annat så kan det vara ett bra alternativ för att locka fram öringen till hugg. 

Även om det regnat ordentligt råder ett ständigt eldningsförbud på Hökensås och eldningsförbudet vid alla våra andra fiskeområden gäller fortfarande. Grillning med kol i iordningsställda grillplatser gäller och alla som tänder en grill är personligt ansvarig och ser givetvis till att dränka glöden med vatten innan man lämnar grillplatsen. 

Vi vill bestämt avråda till Cach and Release under sommarperioden då fisken har mycket svårt att klara av en återutsättning då vattentemperaturen är så pass hög som den nu är. Detta gäller även flugfiskare. Att man aldrig ska sätta tillbaka en fisk som svalt ett mete eller är hårt krokad med metkrok eller dragkrok  är en självklarhet, men nu vill vi avråda alla att använda sig av C&R. Det är levande djur vi hanterar och det ska vi respektera. Fiska gärna, men ta med din fångst hem och njut av en helhetsupplevelse. 

Tags:

Regnet som föll över oss under det gångna dygnet har inneburit att vattnet stigit i ån och det är för tillfället något grumligare. Även vattentemperaturen sjönk från 17,5 grader till ca 16 grader. Nu spås ett ordentligt högtryck under veckan vilket kommer att innebära stigande vattentemperatur och att vattnennivån återgår till ett mer normalt sommarläge, men vi kan ändå hoppas att regnet gav bra förutsättningar för ett riktigt fint fiske i ån. Insektslivet är ordentligt igång och nu har nattsländorna kommit igång vilket också märks vid fisket. 

Vi vill avråda till all C&R nu under sommaren. Fisken utsätts för enorm påfrestning och även om den är ytligt krokad blir den fylld med mjölksyra efter en drillning och vi ser allt för mycket fisk som inte klarar av och överlever återutsättningar. Tänk på att vi har med levande djur att göra och det är ett put and take-område vilket innebär att vi kan ta med oss matfisk hem och njuta av en helhetsupplevelse.

Tags:

Nu råder ett generellt eldningsförbud vid alla våra fiskeområden. På Hökensås råder ett ständigt eldningsförbud, men nu har räddningstjänsten lagt ett generellt eldningsförbud vilket gäller även i Baltak och i Tiveden. Det är alltså helt förbjudet att göra upp eld, men fortfarande tillåtet att grilla med kol i iordningsställd grillplats. All kolgrillning ska ha ständig bevakning och efter grillning ska all kol dränkas med vatten. All kolgrillning sker under personligt ansvar.

Sida 1 av 34