Veckorapport v.30

Rapport inför helgen

Allmänt:
Vädret har verkligen varit traditionell "svensk sommar" under den senaste veckan. Vattentemperaturen är nu runt 18 grader och det var länge sedan vi upplevde en högsommar med så gynnsamma förutsättningar för fiske. Vi märker detta då fisken är mer aktiv och fisket dagtid är stundtals riktigt bra. Kvälls- och morgonfisket är annars bästa tiden på dygnet då fisken är naturligt mer aktiv. Fiskisättning sker som vanligt varje vecka förutom i Björnsjön & Skinnargölen.

Spinnfiske och mete:
Bottenmete med PowerBait är effektivt om man vill fiska på dagen då fisken står djupt och är rätt så stillastående. Så låt det inte ligga i mer än 15 minuter innan man kastar och på en ny plats. Prova även att fiska bottenmetet lite mer aktivt, det vill säga att man vevar in betet några varv då och då. Rörelse är alltid bra och när man vevar in PowerBaiten några varv så avger det även mycket doft. 

Flugfisket:
Det är nattsländor som fortfarande gäller för torrflugefisket, men landinsekterna är riktigt i farten och har varit ett bra alternativ. Flygmyror har svärmat ordentligt i veckan och stundtals har sjöarna haft rikligt med flygmyror på ytan vilket har triggat igång fisken. Även harkrank och jordlöpare har visat sig riktigt effektivt. Annars är det ner på botten och fiska med streamers/booby eller nymfer.
Muddler minnow eller Streaking caddis är kanonflugor för skymning/nattfisket så ha gärna med en uppsättning i asken.

Baltak:
Här är det absolut streamer/nymf som fiskar bäst den senaste tiden. Flödet är bra för årstiden även om det myckna regnandet har fått vattennivåerna att stiga något. Man kan egentligen säga att det är ett normalt vattenflöde och inte ett traditionellt lågvatten som annars brukar vara fallet den här tiden på året. Nattsländor på ytan och fridriftande nattsländelarver under ytan kan vara effektivt. Något som kan vara riktigt bra att testa är en chernobyl ant eller typ Muddler Minnow som tas hem snabbt på ytan. Triggar ibland fisket till hugg om inte annat.