Lägesrapport V.7

Vanliga frågor vi får under årstiden


Hur går det med röjningen på området?


Vi har röjt nu i 2 veckor så vägarna ska vara fria från träd. Många sjöar går även att ta sig runt, men vissa har fortfarande träd som ligger över sjöarna och har frusit fast.
Fr.m idag så kommer stormen Otto att påverka sydvästra delarna av landet. Viktigt att tänka på ifall ni vill vistas på området är att många träd har fortfarande skador vilket kan knäckas av vindarna och toppar/grenar kan falla ner. Var försiktiga!

Hur är isläget?

Börjar bli tunt i kanterna på de flesta sjöar. I o med plusgrader, vind & regn som spås kommer isen att få sig en rejäl omgång vilket gör att vi hamnar i ett dö-läge under kommande period. Status kring detta kommer mer om framöver.

Vattennivån i Baltak?

Det är fortfarande väldigt högt vattenflöde i Baltak och i o med värme & regn kommer det inte minska på närmsta tiden. Fiskbart är det absolut men det gäller att anpassa sig efter förutsättningarna. Tunga sjunklinor eller riktigt tunga nymfer är att rekommendera. Sjunk 5-7 är optimalt i kombination med skrikiga färger om man vill köra med streamer. Ska man nymfa börjar det bli läge med äggimitationer. Video på en sån hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=q1Kf2kotoX8