Lägesrapport v.48

Det är svårt att sia om framtiden....

I dessa tider så är det svårt att veta dag för dag om det är möjligt att fiska öppet vatten här på Hökensås eller ej.

En kall natt och det lägger sig snabbt en ishinna på sjöarna. I skrivande stund (fredag 2/12) är det inte mycket is på sjöarna, men det ligger på sina ställen och i vissa vikar.

Det är alltså fullt möjligt att fiska öppet vatten just nu. Men helgen spås kallare och det kan snabbt ställa till det.

Vägarna är lite si och så här på åsen nu, detta pga av snösmältning och ingen tjäle i marken. 

Vi tror nog att det ska kunna gå att fiska öppet vatten under helgen, men det är som sagt väldigt osäkert. Man får helt enkelt åka runt och kika om man väl bestämmer sig för ett trevligt decemberfiske här på åsen. 

Då det är nerkylt i vattnen nu så krävs det många gånger långsamt hemfiskade drag eller flugor, alternativt mete då fisken börjar bli lite "köldstel".

Baltak fungerar finfint och har varit väldigt trevligt fiske den sista tiden, nymfer och streamer på djupet har varit det mest effektiva sättet. Lite högre vattenföring för tillfället pga snösmältning, men absolut inte högvatten. 

Edsån öppnade åter upp för fiske igår och Matthias testade fisket under gårdagen med resultatet ett par landade öringar och nån tappad på ett par timmars fiske.

I helgen nu v.48 så bemannas butiken av personal från campingen, så specifika fiskefrågor kan vara svårt att få svar på.  

Trevlig helg önskar vi på Hökensås Sportfiske AB