Lägesrapport v.5

Här kommer en liten rapport om våra fiskeområden för tillfället.

Här på Hökensås tog förra veckans milda väder med stormbyar hårt på våra isar, det öppnades upp vid kanter och vissa "rännor" i sjöarna.

När väl kylan kom igen denna vecka så kom också 10-15cm snö som isolerade de isar som var. Det gör att vi absolut inte kan rekommendera att isarna i området då dom varierar kraftigt och kan vara riktigt farliga.

Nästa vecka spås det mildare väder igen så vi befinner oss lite i "döläge" när det gäller fisket på Hökensås. Inga bra isar och inget öppet vatten.

 

I Tiveden är dock isarna bättre, men dom blev lite dåliga vid kanterna under förre veckan. Så ska man ge sig ut på isarna i Tiveden så krävs det ändå försiktighet och lämplig säkerhetsutrustning. 

 

Baltak är fullt fiskbart, givetvis lite högt vatten men inte ovanligt högt för säsongen. Det har rapporterats fint fiske vilket det brukar vara om man ger sig ut under denna perioden. Se till att komma ner med flugorna så blir man oftast belönad. Sjunklina och streamer eller förtyngda nymfer är melodin. 

 

Personalstyrkan här har testat på det populära viruset (covid) i lite omgångar och därför har vi varit lite dåliga på att uppdatera och även flugbindarfilmerna på Youtube har halkat efter. Men på fredag är det än en gång dags för Bindhörnan och nya flugor att nå vår kanal. Så lite i brist på fiske så kan ni ju alltid kika in där för att förbereda er på kommande säsong. 

 

Ny uppdatering kommer under nästa vecka, så får vi se hur läget ser ut då.