Gott Nytt År!

Vi på Hökensås Sportfiske AB vill önska alla våra gäster ett riktigt Gott Nytt År och ser fram emot ett nytt fiskeår 2022. Vad pandemin tar vägen har vi dessvärre ingen aning om, men att komma ut i naturen och fiska har visat sig vara en sysselsättning som har fungerat fantastiskt, trots corona-elände. Vi kommer att ha restriktioner i antalet besökare i butiken, där vi noga kommer att hålla avstånd till varandra, men sedan finns hur mycket fri yta ute vid sjöarna som helst vilket är en fantastisk frihet under tider av restriktioner.

Isläget gör att en hel del gäster har hittat ut på isarna för att prova fiskelyckan. Bitvis är isarna säkra, men det råder fortfarande variationer vilket innebär att det kan skilja i is-tjocklek på bara ett par meter. Från tjock is på kanske 15 cm till isar som inte bär. Det beror på att vissa sjöar har källor som trycket vilket gör att det blir strömmar i sjöarna där vatten på flera plusgrader rör sig under isarna och det innebär att trots sträng kyla under lång tid, sker ingen direkt tillväxt på isen. Därför är det otroligt viktigt att alla som väljer att fiska från is måste ha säkerhetsutrustning i form av flytoverall och isdubbar, och att ingen fiskar ensam utan i sällskap. Alla ska ha med sig livlina som går att kasta ut, om någon går igenom isen. Pika alltid när ni går på is så att varje steg är säkrat. Allt fiske sker på egen risk, men ta inga onödiga risker!

Vi har satt ut ganska mycket fisk inför vinterfisket, så sjöarna har ett gott lager med fisk. I Sänksjön har vi dessutom satt ut en ordentlig portion röding, vilka redan har visat sig hugga friskt på gästernas blänken. Observera att ett vinterkort under isfiske gäller för både röda, orange och gula sjöar, men det är förbjudet att isfiska i våra blåa kvoterade sjöar eller i våra hyrsjöar. Var noga med att ta reda på vilka regler som gäller och var ni får fiska innan ni sätter igång med fisket. Vi kommer inte att plog i området, men Lilla Havsjön och Sänksjön är de sjöar som vi kommer att försöka hålla öppna i möjligaste mån.

Butiken kommer att öppna upp tisdag 11/1 igen, och fram tills dess finns fiskekort att köpa via hemsidan (iFiske) eller via kortautomater på Hökensås och på Baltak. För fiske i Tiveden hänvisas till återförsäljare eller till iFiske och till Edsån hänvisas kortköpare till iFiske. 

Gott Nytt År och på återseende, önskar alla på Hökensås Sportfiske AB!