Bengans Vänner fyller 30 år

Vi har några riktiga trotjänare som varit på Hökensås och fiskat i våra sjöar under mycket lång tid. Ett gäng som tuffar på som ett troget godståg och som har en given station för avstigning på Hökensås är Bengans Vänner. Ett dubbeljubileum med 60 resor tillsammans till Hökensås under 30 år väger tungt och är imponerande och vi på Hökensås är både glada och stolta att ha så trogna och fina gäster. Sin vana trogen bjuder Per-Anders Green på en text där han förklarar Bengans Vänners senaste resa till Hökensås, och vi vill bjuda på deras ord och några bilder på fina firrar samt en gruppbild där även Hökensåsprofilen Lennart "Otto" Ottosson finns med i laguppställningen.

I maj 1992 åkte vi till Hökensås för att fiska några dagar. Tiden går, vänskap består, sextio resor nu. Same, Same?  Jajamän, samma vatten, samma vänner, samma värderingar, samma passion.
Men ändå, varje resa är unik. Varje fisk också. Så glad över att få vara en del av detta…

I förra veckan var vi i Bengans Vänner på plats igen för att jubilera och alla pusselbitar föll på plats. Hökensås Sportfiske uppvaktade oss på ett härligt sätt och dessutom kom vår egen guru Lennart ”Otto” Ottosson och hälsade på oss i Bastasjön.

Fisket då? Jodå, vi fick till 41 unika upplevelser där den lilla, torra, dammsländan tog hem priset som resans klart vassaste fluga. Störst firren på resan togs i Enesjön, den var stor, stark, prickig och väldigt vacker.
En annan Regnbåge tog en slända strax utanför vår egen fina bänk i södra Sydvattnet.
Nu är vi hemma igen men siktar såklart på återkomst till våren.
I vecka 21 tänker vi blanda våra egna sjösandsländor med de naturliga...

På Bengans Vänners vägnar

Per-Anders Green 

 

Tags: