Lägesrapport efter Kristihimmelsfärd

Vi är i en fantastisk fiskeperiod och den lite mer långdragna våren har gjort att sländkläckningar och insektslivet bara har börjat. På Hökensås kläcker vassländor och fjädermygg och vi går och väntar på att vulgatorna ska komma igång vilket bör hända inom en snar framtid. Bibio har svärmat under en veckas tid. Med andra ord har vi en fin period framför oss på Hökensås.

I Baltak är det något högre och färgat vatten än normalt för årstiden vilket är kopplat till den rika nederbörden som fallit den senaste tiden. Vattnet kommer att sjunka undan och klarna så fort vädret stabiliserat sig och även i Baltak har vi en fantastisk tid framför oss. Redan nu kläcker baetis och snart har vi den gula forssländan igång. 

I Edsån kläcker det vasslända och baetis vilket har gjort att öringen allt mer börjar bli ytaktiv. Vi har även i Edsån en fantastisk tid framför oss där perioden slutet av maj och in i juni är "prime-time". Det finns fortfarande kvoterade kort lediga under denna högperiod, så passa på. 

Fisket i Tiveden har verkligen kommit igång detta år. Det märks att vi ökat fiskisättningen för 2021 och att vi sätter fisk varje vecka. Många har givit positiv feed-back på att vi öppnat upp Kroksjön som en vanlig kortsjö och vi hoppas att många hittar fram till denna Tiveden-pärla och prövar lyckan.