Nu kör vi igång!

Våren har äntligen verkat att få fäste i vår del av landet. Det har fortfarande varit lite kalla nätter och därför har våren dragit ut lite mer, men nu verkar det som om det lossnar ordentligt. Några regniga dagar är att vänta, men sedan säger alla prognoser att värmen är på ingång.

Vi vill passa på att lyfta fram vårt nya område Edsån, som vi öppnar upp den 3/5. I Edsån sätts det bara ut öring och det finns två olika typer av fiskekort att köpa. Ett som gäller för den Gula zonen där man får meta, spinnfiska och flugfiska. Fiskekort finns att lösa på vår hemsida eller direkt via iFiske (www.ifiske.se).Sedan finns ett kvoterat kort som gäller i tre Blåa zoner där endast flugfiske är tillåtet. Det blåa kortet har ett maxantal av 8 kort/dygn och går att lösa via vår hemsida, eller direkt på iFiske (www.ifiske.se). Har du löst ett fiskekort i Edsån har du även rätt att fiska i sjöarna i Tiveden som drivs av Hökensås Sportfiske AB (se fiskeregler för Edsån och Tiveden för mer information).

Vi vill även upplysa om att Kroksjön i Tiveden numer är en vanlig kortsjö och öppen för fiske. Kroksjön är en fantastiskt vacker sjö och har tidigare varit en företagssjö och kvoterad flugfiskesjö, men från 2021 är den öppen för alla. Observera att fiskekortet i Tiveden även är giltigt i den gula zonen i Edsån. 

Avslutningsvis kan vi informera om att någon gång nu i maj kommer vi att öppna upp en liten fiskbutik i Tiveden som kommer att vara öppen torsdag-söndag 09-11. Butiken kommer att vara placerad på Ösjönäs och är ett första steg att börja vår expansion i Tivedsområdet. Utbudet är litet men naggande gott och inriktat att förse kunderna med det viktigaste som behövs för fisket i Tivedsområdet. Vi är mitt uppe i förberedelserna och när all teknik är på plats så återkommer vi med öppningsdatum.