Efterlängtat regn!

Det föll ett efterlängtat regn över området under gårdagen. Ordentliga mängder, 50-60 mm, gjorde att sjöarna svalkade av och fylldes på, samtidigt som syresättningen förbättras. Det gör att vi har några fantastiska dagar framför oss med ett aktivt insektsliv i kombination med goda förutsättningar, vilket gör att vi hoppas på ett riktigt bra fiske. Flugfiskarna har ett rikligt nattsändefiske att se fram emot och fisken börjar bli riktigt aktiv på nattsländeimitationer. Ha förståelse för att nu går in i en ordentlig sommarperiod vilket innebär att det är kväll och nattfisket som är modellen. Spinnfisket bör inriktas på mindre spinnare och skeddrag, men ändå med ordentlig kastvikt. försök att fisk in dragen aktivt och variationsrikt, för nu behöver fisken lockas till hugg och då kan det vara otroligt effektivt med att bryta en monoton in-vevning med lite mer aktiv intagning. För metaren är ett bottenmete alltid effektivt. Då hittar man kallare vatten och med en ordentlig tafs (minst en meter från botten, gärna mer) och PowerBait har man stor chans att lura upp en fisk. Maskmete är ett alternativ som brukar vara riktigt bra under sommaren. Om inte annat så kan det vara ett bra alternativ för att locka fram öringen till hugg. 

Även om det regnat ordentligt råder ett ständigt eldningsförbud på Hökensås och eldningsförbudet vid alla våra andra fiskeområden gäller fortfarande. Grillning med kol i iordningsställda grillplatser gäller och alla som tänder en grill är personligt ansvarig och ser givetvis till att dränka glöden med vatten innan man lämnar grillplatsen. 

Vi vill bestämt avråda till Cach and Release under sommarperioden då fisken har mycket svårt att klara av en återutsättning då vattentemperaturen är så pass hög som den nu är. Detta gäller även flugfiskare. Att man aldrig ska sätta tillbaka en fisk som svalt ett mete eller är hårt krokad med metkrok eller dragkrok  är en självklarhet, men nu vill vi avråda alla att använda sig av C&R. Det är levande djur vi hanterar och det ska vi respektera. Fiska gärna, men ta med din fångst hem och njut av en helhetsupplevelse. 

Tags: