Fantastiskt försommarfiske

Vi har kommit in i en av årets absoluta högtider för fisket i våra vatten. Insektslivet är otroligt intensivt och fisken är aktiv och på hugget. Vulgatorna kläcker ordentligt i L. Havsjön och det är fortfarande kläckningar i St. Grubben och Abborragölen. I Enesjön är det också vulgatakläckning, så även i Syd- och Nordvattnet, men där är det fortfarande lite i inledningsfasen. Förutom vulgata så kläcker fortfarande vasslända vilket gör att torrflugefisket är i full gång. Det är stora mängder sävslända vid sjöarna, grandis har redan observerats och även mindre nattsländor. Flugmönster förtillfället är sländimitationer i alla dess former, kläckare och nymfer. Stor-busen, muddler stor streaking caddis kan ge häftiga påslag men fortfarande är black martinez och prinsnymfer riktigt gångbara nymfer. Lite djupare kan en flicksländenymf eller husmask vara ett bra alternativ, så det är ett varierande flugfiske som erbjuds för tillfället vid våra sjöar. 

Spinnfisket och metet är givetvis också i full gång när fisken är så aktiv som den är. Små spinnare och små skeddrag, som fiskas aktivt och med lite intervall, är riktigt bra alternativ för spinnfiskarna. Bottenmete med PowerBait är alltid effektivt, men tänk på att ha en något längre tafs så att inte betet inte ligger inbäddat i bottenvegetationen, utan att betet går fritt och fiskar bra. Minst en meter, eller upp mot en och en halv meter är att rekommendera för tafslängd vid bottenmetet. 

I Baltak kläcker danica och gul forsslända sedan tidigare, men de senaste dagarna har även stor åslända börjat att kläcka. Nattsländorna är även de i antågande vilket gör att torrflugefisket äntligen har börjat lossna ordentligt även i Baltak. Nymf och streamer fungerar givetvis alldeles utmärkt som vanligt.

Tänk på att vi fortfarande befinner oss mitt uppe i en pandemi och att alla visar hänsyn till varandra vid våra vatten. Se till att ta med soporna hem för att avlasta våra papperskorgar och soppåsar. Vi har enormt mycket mer skräp att ta hand om och vårat sopsystem orkar inte riktigt att svälja alla de sopor som alla gäster tar med sig ut till våra vatten, så vi vädjar om hjälp att alla känner ansvar för ordningen ute i naturen. Det börjar bli ordentligt torrt i marken, så grilla med största omdöme. Det är enbart kol som är tillåtet i grillarna på Hökensås, ingen ved, men det är lika viktigt att ni släcker kolgrillarna ordentligt med vatten då ni grillat klart. All grillning sker på eget ansvar och tänk på att du som tänder grillen är personligt ansvarig att allt är släckt och städat efter dig. 

Respektera avstånd i butiken, men även ute vid vattnen. Vi har ett maxantal på 5 personer i butiken inkl. personal, vilket kan innebära att det blir en viss väntan innan ni får komma in och få hjälp av oss. Respektera personalens direktiv och visa hänsyn till varandra.

Välkomna!