Nu börjar kläckningarna!

Det har varit en kallare period men vi kan ändå konstatera att kläckningarna i våra sjöar och i Tidan har kommit igång ordentligt. Vi var ute och provade i Abborragölen i går (onsdag 13/5) och där hade vulgatorna kommit igång ordentligt och regnbågen var redan präglade på att äta dem. Det innebär att det är ett gyllene tillfälle att komma upp och uppleva ett av försommarens höjdpunkter. Abborragölen är en av de tidigaste sjöarna, men det är alltid så att de sjöar som innehåller vulgata brukar komma igång enligt ett ganska säkert schema. Store Grubben brukar komma igång ganska omgående när Abborragölen har startat och ytterligare några dagar senare brukar L. Havsjön och sjösystemet Nord- och sydvattnet tillsamans med Enesjön också så smått börja kläcka. Vassländorna har varit igång under en längre period, så torrflugesäsongen är nu igång!

I Baltak har kläckningarna också börjat att komma igång. I går onsdag (13/5) kläckte gul forsslända och regnbågarna var stundtals riktigt vakvilliga och man kunde ha ett riktigt roligt torrflugefiske. 

I dag torsdag (14/5) är Marcus och Petter uppe i Kroksjön i Tiveden för att spela in en film om fisket i sjön. Förhoppningsvis har vi insektslivet kommit igång även där och vi återkommer så fort vi kan med en rapport. Håll ögonen öppna för vi kommer att lägga ut en film som alla kan ta del av på social medier.

Som sagt, nu är det hög tid att komma upp till våra sjöar för att försöka pricka in ett häftigt torrflugefiske. Abborragölen är en kvoterad sjö och fiskekort kan enbart köpas på vår hemsida via iFiske, men St. Grubben, Havssjön, Nord- och Sydvattnat samt Enesjön kommer ni åt med ett rött fiskekort. Vill man enbart fiska i Store Grubben så är det en gul sjö och där räcker det med ett gult fiskekort.

Vulgatan kläcker i Abborragölen