Öppet vatten på åsen igen 6/12!

 
 
Då många av våra glada stammisar frågat om isläget inför helgen så åkte vi ut på Hökensåsområdet för att kolla läget under eftermiddagen. Kan glatt meddela att isläget är gott, för den som önskar öppet vatten!
 
Det finns öppet vatten i bland annat Strandgölen till hälften, Ibbesjöns norra del, Store Öjasjöns norra del, hela Göl 39, i princip hela Nord- och Sydvattnet är öppna. Det finns förmodligen öppna vattenytor i andra sjöar också, jag kollade bara halva området ungefär.

Det här innebär att vi alltså kan erbjuda fiske för såväl de som önskar att meta-, spinnfiska samt flugfiska.
 


 
 
Många av er har också frågat om just Strandgölen och för de av er som önskar få en chans till på drömregnbågen i sjön så finns det nu alltså ett guldläge att boka in sig under lördag eller söndag. Fisket brukar kunna bli kanon efter att isen har lagt sig en period för att sen öppna upp sig igen då fiskarna ofta vaknar till liv av den turbulens som nytt öppet vatten ger i sjön.

Isarna är mycket tunna på sjöarna och det kommer att gå upp mer under natten och under helgen kommer vi därmed kunna erbjuda fiske i öppet vatten i flera av våra sjöar. Kanske ligger här och där en iskant på brantkanter eller skuggsidor och möjligen helt på de mindre gölarna, men i stort kan jag nog tro att det går upp mer eller mindre i de flesta av våra större sjöar i alla fall.
 
Tittar man på långtidsprognosen på yr.no så ser det ju inte helt omöjligt ut att det kan fortsätta finnas möjlighet till fiske i öppet vatten till veckan som kommer heller. Vi får se hur minusgraderna utvecklar sig på nätterna.
 
Vi önskar alla våra gäster en fin fiskehelg.
 
Bild på Strandgölen tagen under fredagseftermiddagen, 6/12.
 
// Martin
Tags: