Bengans vänner # 55

Som traditionen är kommer det med jämna mellanrum en härlig rapport från kompisgänget Bengans Vänner efter ett besök på Hökensås. Vi lämnar härmed över ord och bild till Per Anders Green som med fina bilder och målande text beskriver Bengans Vänners senaste bravader i våra sjöar. Hökensås Sportfiske AB lyfter på hatten och tackar för rapporten, och vi ser fram emot nästa besök.

"Hemma i vardagen igen och dags att summera upp ännu en i raden av underbara veckor på Hökensås. Vi är inne på år 28 och har precis avrundat resa 55. 

Fem av sex fiskare var på plats och någon form av ledord för veckan var variation. 

Tänker inte på humör, det är alltid på topp när vi träffas på Åsen. Tänker mer på väder, fiskars storlek, flugval och vår kombo med fiske från ring och land. Variation är kul och vi fiskade på allt mellan Boobys och torra Sjösandsländor. Just dessa ytterligheter var också de flugor som lockade till flest hugg. Värt att notera, plötsligt hände det! Roger Johnsson låg och myste i sin ring i Sydvattnet när blixten valde att slå ner i hans spö mitt i gassande sol. En stor båge tog hans fluga och en spännande drillning tog vid. Lite senare vägde Roger in en vacker fisk på 4,25 kilo, den fjärde största vi fått genom alla tider! Häftigt med stora fiskar, likaså med torrflugefiske och på några av våra pass fick vi uppleva fina kläckningar där de fiskar som lärt sig att gå upp dra ner sländorna valde att göra det. Ett starkt beroendeframkallande inslag! Vi tog 37 sju fiskar denna gång, det är bra men vi vill fånga fler. Tror minsann att vi siktar på en resa 56 också. Tror vi väljer vecka 42…  

Bilder; Calle Gustafsson i skymning vid lilla Havs

Lycka på bild, Roger i Sydvattnet

Fin fisk, fin slända. Båda lever vidare...

 

Tags: