Delad glädje är dubbel glädje!

Alla är vi fiskebröder och systrar. Förstås. En liten solskenshistoria dök in under gårdagen då Stefan Krantz och Roger Axelsson fiskade i Strandgölen på en flugfiskekurs, och vi vill därför dela med oss av den.Det hela börjar med att Stefan lyckas få en grann regnbåge, tillika personbästa, på hela 5,5 kg. Fantastiskt kul och en upplevelse att få dela med sin fiskekamrat.

Kamraten Roger passade efteråt att fråga om han kunde få en likadan fluga av Stefan som den storfisken tagit på. Tyvärr var just den flugan den enda Stefan hade av den modellen (en booby) så Roger fick helt enkelt den. Broderligt gjort minsann. Vinnarflugan skulle få en chans till.

Det ville sig sen inte bättre än att Roger en stund senare lyckades dra en regnbåge på hela 6,5 kg. Alltså på samma fluga!

Två personbästan på samma fluga samma dag för ett par fiskekamrater hör inte till vanligheterna förstås, inte ens på Hökensås, där många fiskar dagligen och så gjort under 61 års tid...

Kul tycker vi och gläds åt det fina fisket som hösten nu börjat med på åsen!
Vi hoppas nu på fortsatt gott fiske och att ni får uppleva höstfisket nu när det går mot årets kanske bästa fiskedagar. Riktigt fina fiskar simmar i sjöarna så chansen finns...

Publicerat: 2018-09-08 
Bild M.Å. 

 

Tags: