Äntligen är hösten här!Nu har höstfisket börjat komma igång på allvar. Det märker vi tydligt med tanke på att fisket nu blivit markant mycket bättre och särskilt på att de stora fiskarna, som bara stått och tjurat i sjöarnas djuphålor under sommaren, nu har börjat röra på sig för att återigen äta. Kul tycker vi!Flera riktigt granna fiskar har fångats och vi måste passa på att gratulera Magnus Norlén som passade på att fånga en riktig kanonfisk i Strandgölen under helgen på hela 6,1 kg! Snyggt jobbat säger vi i personalen.

Vi vill också passa på att säga att vi är oerhört glada för att våra fiskar i odlingarna överlevt sommarvärmen. Odlingspersonalen har slitit väldigt hårt för att se till att hålla nere vattentemperaturer och få i så mycket syre som möjligt i vattnet i våra odlingar och det har gett gott resultat. Fiskarna har dock växt något sämre än tänkt, men det är inget konstigt med tanke på den extrema sommarvärme vi haft i år under 3-4 månaders tid i princip.

Nu är det alltså dags att bege sig till något av våra vatten. Höstlövens granna färger börjar dyka upp och det finns gott om fiskar kvar i sjöarna som nu börjar nappa. Fisk sätter vi som vanligt ut varje vecka under hösten dessutom i alla våra vanliga kortvatten.

Publicerat: 2018-09-05

Tags: