Inför midsommar

De senaste dagarnas svalare väder har gjort att fisket har kommit igång med mycket mer aktivitet och huggvilja. Detta gäller såväl i sjöarna som i Baltak. Nattsländorna är i full gång så nattsländeimitationer och kläckande puppor är riktigt giftigt. Knyt på en Streaking caddis eller motsvarande som hasas långsamt i ytan, eller Busen strax under ytfilmen. Små spinnare eller mindre skeddrag som fiskas aktivt på olika djup är också bra alternativ för spinnfisket. Ett bottenmete med Power bait lite i sjöarnas djupare partier är alltid ett bra metartips så här under sommarsäsong. 

Även om den värsta brandrisken har klingat av i vissa delar av landet har vi kvar eldning- och grillförbudet över midsommarhelgen. Det är fortfarande torrt i området på Hökensås, trots det senaste regnen, och vi väljer att avvakta ytterligare ett tag beroende på den kraftiga blåst som är för tillfället. Minsta gnistregn i vinden kan fortfarande få förödande konsekvenser. Vi ber därför alla våra gäster att respektera eldning- och grillningsförbudet för att undvika bränder. 

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till våra vatten under midsommarhelgen, och för de som behöver handla prylar i vår butik har vi öppettider 08.00 - 12.00 under midsommarafton, midsommardagen och söndag 24/6. 

Välkomna och Glad midsommar!