Höstflugan

Kursen kommer att behandla modernt flugfiske i stilla vatten. Kursen är anpassad för såväl nybörjare som för de som redan lärt sig grunderna i flugfiske. Vi anpassar utbildningsnivån efter förkunskaperna hos kursdeltagarna och det kommer bli såväl grundlära som mer avancerade tekniker för de som vill slipa på sina sedan tidigare inhämtade kunskaper.

Vi kommer under kursen titta på vad som finns vid våra vatten, hur man enkelt imiterar insekter fisken kan tänkas äta av och sedan försöka lura fisken att ta våra egenhändigt bundna imitationer med hjälp av rätt flugpresentation. 

Vi kommer att dela upp kursdeltagarna i två grupper, och vi varvar mellan kastteknik på gräs med flugbindning. Vi fiskar i ostörd miljö på Hökensås, i för oss exklusivt reserverade sjöar.

I kursen ingår helpension där logi, tre mål mat om dagen samt vid behov, lån av utrustning. Det flugbindningsmaterial som behövs för kursen ingår. Möjlighet att låna och prova ut utrustning vid vårt testcenter finns och man kan köpa utrustningen till specialpris efter kurstiden om man så önskar. Vi hjälper er att prova ut utrustning eller komplettera det som kan behövas för ert flugfiske. 

Kurspriset inkluderar måltider samt fiskekort, kursmaterial, lån av utrustning och färd till och från fiskevattnen. Vi bor tillsammans i tre stugor med pentry, kyl, frys 5 bäddar i vardera samt WC, dusch och tv på First Camp Hökensås, närbeläget fiskecentret och Hökensås Naturvårdsområde. 

Passa på att inhämta nya flugfiskekunskaper och lär känna andra flugfiskeintresserade under kursdagarna, allt förpackat i en kurs i gemenskapens tecken. 

Var: Hökensås Sportfiske, Håkängen
Max deltagarantal: 12 personer
Pris: 3500:-

Anmälan till Johan Klingberg på tel. 076-8907728 eller mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.