Tjärn 59

Tjärn 59 är en typisk skogstjärn som finns uppe på Hökensåsområdet.Tjärnen är djup ända in till kanten, vilket gör det omöjligt att vada. Vattnet är något humusfärgat och fisken går gärna väldigt nära land så det är viktigt att ta det försiktigt när man närmar sig vattnet. Börja att fiska en bit ifrån kanten för att inte skrämma ut fisken. Immitationer av landinsekter är ett bra alternativ att ha med i flugasken.

Tjärn 59 ligger mellan Sydvattnet och Enesjön. Den enklaste vägen till tjärnen är att vandra utmed Enesjön, passera över spången mellan Enesjön och Sydvattnet, innan du kommer fram till vattnet. Tjärn 59 och Vita tjärn är trevliga alternativ för de som flugfiskar i de större sjöarna Enesjön och Sydvattnet. Här är det lite annorlunda förutsättningar med försiktigt närmande och lägre ställningar.

Regler röda sjöar: 
I Tjärn 59 är enbart flugfiske tillåtet. Med flugfiske räknas flugspö med fluglina där högst tre flugor får fästas. Spinnfiske med plastkula och fluga är inte tillåtet, agnade krokar eller krokar med luktmedel är inte tillåtet.