Sydvattnet

Sjön hänger samman med Enesjön genom ett smalt sund och har därmed samma vattenkvalitet och också ett bestånd av abborre och mört. Ibland kan man se regnbågen jaga mört och den goda fiskdieten gör att fisken kan växa sig stor. Även sjösandsländan kläcker här och ger ett fint fiske runt månadsskiftet maj - juni. Fiske ute på frivattnet med en liten fiskimitation kan ge rejäla hugg. Annars brukar vindkanter vara bra platser när insekter driver ihop utefter dessa och fisken har dukat bord. 

Om det skulle vara mycket folk runt de andra sjöarna på området var då inte rädd för att fiska i denna sjön från land. Här går inte mycket folk så du får vara i lugn och ro. Botten sluttar ganska brant och sjön har många ställen med vegetation som är värda att fiska av. 

Det finns fyra roddbåtar att hyra i Sydvattnet. Båtnycklar hämtas och lämnas i vår fiskeshop i Semesterbyn. Flytvästar finns att låna. Flytring får användas. Årorna står inlåsta i boden på andra sidan vägen. Grillplats finns vid båtförtöjningen. 

Det är tillåtet med flugfiske med flugspö, fluglina och fluga samt spinnfiske. Agnade, maskade krokar eller krokar med luktmedel är INTE tillåtet. Det röda fiskekortet gäller för att fiska i Sydvattnet, men det kortet är sedan giltigt i samtliga röda och gula sjöar.