Strandgölen

Endast 8 platser

Strandgölen är ett kvoterat vatten med fisk av mycket hög kvalitét. Storleken på fisken är av högre medelvikt och detta är ett av områdets "flaggskepp". Strandgölen är öppen för flugfiske hela året, om ej is ligger på hela sjön.

Regler: Endast flugfiske. Det är tillåtet att fiska med flugspö, fluglina och fluga (jiggar, "propellerflugor", plastkulor (så kallat bombardafiske/spinnfluga), agnade krokar eller flugor som doftar, är bundna med material som doftar eller på annat vis försetts med luktmedel på flugorna får EJ användas.

Fisketiden är från kl. 06.00 till 06.00 morgonen därpå. Här finns grill och bord med tak. Fiskekortet kostar 600:- och gäller även som ett rött fiskekort i området. Fiskekort bokas och köps på hemsidan under fliken "Fiskekort Hökensås".

OBS: Max 2 laxartade fiskar per kort gäller i Strandgölen.

Strandgölen tillhör Natura 2000-området. Strandgölen är en näringsfattig sjö på 6,1 hektar med mycket klart och fint vatten. Östra och södra stranden har stenbotten. Strand- och vattenvegetationen är mycket sparsam och består bland annat av tåg och starr. Typiska vattenväxter är braxengräs, strandranunklel och notblomster. Sjön är till stor del ganska grund men i nordvästra och södra änden kan du finna större djup. På försommaren kläcker mycket flicksländor och du kan hitta vår största nattslända, Phryganea grandis här. 

För att locka upp den stora fisken till ytan krävs som regel stora kläckningar av lite större insekter. 

Hösten präglas av små insekter. Ibland förekommer dessa i stora mängder och kan då få igång även den större fisken. Ett försök från vår sida att få igång aktiviteten i Strandgölen är att sätta ut fisk som ligger strax under 1,5 kg i snitt. Kvaliteten på fisken är mycket hög och kan bjuda på finfina fighter. Förhoppningsvis kommer vi att få se mer vakande fisk i sjön och har vi tur kan den lite mindre fisken även få upp de stora fiskarna från bottnen.