Bastasjön

Bastasjön är åter en specialsjö. Vi har under flera år haft många gäster som önskat sig tillbaka till den tid då sjön var möjlig att utnyttja som kort- och specialsjö och därför har vi valt att göra Bastasjön till en ren specialsjö igen. Då det under årets varmare period är vanligt att många använder Bastasjön som en badsjö har vi valt att tillåta flytring i sjön. Det innebär att även om det finns badande gäster i sjön vid den lilla badstranden i anslutning till parkeringen, finns alla möjligheter att fiska från land vid andra platser, eller att fiska från flytring längre ut i sjön. I varje köpt fiskekort ingår därför rätten att även fiska från flytring.

Många anser att detta är den vackraste sjön på Hökensås. Den har mycket klart vatten och erbjuder stor variation med grunda vikar, uddar och åtkomliga djupkanter. Sjön är vadbar och lämpar sig mycket bra för flugfiske, inte minst eftersom den har ett rikt insektsliv. Grillplatsen är utrustad med bord med tak i med fin utsikt över sjön. Grill finns, samt spöställ. Sjön är formad som en kvadrat lite drygt 200 x 250 m. Djupkarta finns. 

Reglerna är 6 kvoterade platser med fisketid 06:00 - 06:00. Endast flugfiske. Tre fiskar per fiskekort får behållas. Priset är 500:- och gäller som ett rött fiskekort i området. För att boka/köpa fiskekort, gå in under fliken "Fiskekort Hökensås" på hemsidan.