Ibbesjön

Ibbesjön är en klarvattensjö på ca 4,5 hektar och är den sjön som ligger närmast fiskecentret och är därför ett bra alternativ för gäster som bor på Semesterbyn eller på Caravan camping. Sjöns norra del håller störst djup och den södra delen är grund och näringsrik. Sjön är en mycket uppskattad metsjö, men spinn- och flugfiske är också att rekommendera. Ibbesjön är en av de sjöar på hökensås som hyser sjösandslända vilket innebär att flugfisket under skiftet maj - juni kan vara riktigt spännande.

Vandringsleden Västra Vätterleden går förbi sjön så här finns ett vindskydd där man kan övernatta om man gillar äventyr. Här finns också en grillplats och bord. Roddbåt finns att hyra. Boka på telefon 0502-230 00. Båtnyckel hämtas i vår fiskeshop i Semesterbyn. Flytvästar finns att låna.

Regler gula sjöar:
Ibbesjön tillhör de gula sjöarna där det är tillåtet att flugfiska, spinnfiska och meta. Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Levande fisk får inte användas som agn. Mäskning är inte tillåtet. Egna båtar, kanoter, gummibåtar, flottar eller motsvarande får inte användas inom området.