Fiskeregler vinter

Fiskeregler under vintersäsong vid öppet vatten:

I de röda sjöarna är enbart flugfiske tillåtet. Det vill säga fiske med flugspö, flugrulle och bunden fluga. Till ett spö får fästas högst tre flugor. Spinnfiske med plastkula och fluga är ej tillåtet, agnade krokar eller beten med luktmedel är ej tillåtet.

I de gula sjöarna är det tillåtet att flugfiska, spinnfiska och meta. Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare, eller en krok med bete. Levande fisk får inte användas som agn. Mäskning är inte tillåtet.

I den orangea sjön Sydvattnet är det tillåtet med flugfiske med flugspö, fluglina och fluga samt spinnfiske (agnade, maskade krokar eller krokar med luktmedel är ej tillåtna). Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare. Mäskning är inte tillåtet.

Dygnskort gäller i 24 timmar från fiskestart, med ett spö och en maxfångst av tre laxartade fiskar.

Familjekort gäller i 24 timmar från fiskestart för 2 vuxna och deras barn t.o.m. 15 år. Ett spö per familjemedlem och för en fångst av maximalt sex laxartade fiskar.

När respektive fiskekvot fyllts erfordras nytt fiskekort.
Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Mäskning är inte tillåtet. Egna båtar, kanoter, gummibåtar, flottar eller motsvarande får inte användas inom området. Flytring i samband med fiske är tillåten i Syd- och Nordvattnet.

Fiskekortet är personligt och skall kunna uppvisa tillsammans med giltig legitimation på Tillsyningsmannens anmodan

I de blå sjöarna är korten kvoterade med bokningsbara platser. De kvoterade sjöarna är Strandgölen, Kvarkasjön, och Bastasjön. I Bastasjön är fiske med flytring tillåten. Sjöarna är enbart upplåtna för flugfiske. Det blå fiskekortet tillåter även fiske i alla röda, orangea och gula sjöarna mellan 06.00 – 06.00 det datum kortet gäller. Isfiske är förbjudet i de blå sjöarna!


OBSERVERA: Isfiske är inte tillåtet i hyrsjöar eller specialsjöar!

När respektive fiskekvot fyllts erfordras nytt fiskekort. Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Mäskning är inte tillåtet. Fiskekortet är personligt och skall kunna uppvisa tillsammans med giltig legitimation på tillsyningsmans anmodan. Utanför fiskeshopen finns en fiskekortsautomat där man kan använda kontokort kopplat till VISA och Mastercard.

 

Fiskeregler isfiske

Se upp för svaga isar! Allt fiske sker på egen risk.

Vid is får man pimpla i alla ovanstående sjöar (gula, orange och röda sjöar). Ett fiskekort tillåter ett pimpelspö med en huvudkrok och max två upphängare. Som huvudkrok menas antingen agnad metkrok, pirk eller blänke med krok där agn får användas. Mäskning är ej tillåtet. Max tre laxartade fiskar får avlivas och behållas. När kvoten är fylld erfordras nytt fiskekort.

Isfiske och angling efter gädda och abborre är endast tillåtet i Ibbesjön, Syd- och Nordvattnet med högst 5 utrustningar per fiskare och fiskekort. Vill man kombinera pimpelfiske efter laxartade fiskar och ismete efter gädda och abborre är det tillåtet med 4 inaktiva spön samt ett aktivt pimpelspö riktat efter laxartad fisk enligt preciserade regler. Observera att detta enbart gäller i Ibbesjön, Syd- och Nordvattnet. Ismete räknas som angeldon så länge spöna ligger inaktiva. Allt ismete och angelfiske måste utan undantag bedrivas med betesfisk från samma vatten som isfisket bedrivs. Passivt ismete eller angling får inte riktas efter laxartad fisk, utan det enda tillåtna betet vid inaktivt fiske är betesfisk från samma sjö.

Aktuellt i Hökensås

 • Lägesrapport v.15 2024-04-11

  Växlande! Det kan nog vara lämplig beskrivning på vädret den sista tiden. Ena...

  Läs mer: Lägesrapport...

 • Lägesrapport v.8 2024-02-23

  Regn och blåst har präglat veckan, vilket gör att snön försvinner snabbt ute...

  Läs mer: Lägesrapport...

 • Lägesrapport v.5 2024-02-01

  Mildväder och blåst har det varit och verkar så bli iaf en vecka framåt. Detta...

  Läs mer: Lägesrapport...

 • Butiken stängd tisdag 23/1 2024-01-22

  Vi kommer att hålla stängt tisdag 23/1 på grund av att all personal är ute på...

  Läs mer: Butiken...

 • Lägesrapport och Jul/nyårsstängt i butiken 2023-12-14

  Det lackar mot Jul. Just i skrivande stund är det vinter utanför, men mildare väder...

  Läs mer: Lägesrapport...