Det är en vecka i vinterlandskap med drömmar om vår.

Här på Åsen ligger det fortfarande mycket snö och is. Och det spås ännu ett par veckor med riktigt kallt väder.

Det har varit några dagar med tö och regn som har tryckt ihop snötäcket en del. Även isen har försvagats, framför allt längs med kanter och strömpartier.

Det stundar Sportfiskemässa i Stockholm. Så torsdag-söndag denna veckan så befinner vi oss i huvudstaden.

Detta kommer innebära att vi kommer att hålla butiken stäng under torsdagen och även lördag och söndag.

Under fredagen har vi öppet mellan 8-15.

Det går givetvis att köpa fiskekort även fast vi har stängt, detta gör ni i automaten eller via vår hemsida.

Har ni möjlighet så hoppas jag ni kikar in i vår monter på sportfiskemässan!

Snart är det vår!! (hoppas vi) 

 

Det är mycket is i Tidan vilket gör att fisket är kraftigt begränsat. Vissa små partier är öppna, men vattentemperaturen är låg vilket gör att fisket är otroligt trögt. Det är med andra ord vinter och förutsättningar efter vintersäsong. 

Tags:

På grund av installation av nytt kassasystem kommer vi att ha butiken stängd tisdag 6/3 hela dagen. Vi kommer att vara på plats under normala öppettider, men vi kommer inte kunna sälja några artiklar då vi inte har ett inkopplat kassasystem. Vi kommer även att ha begränsade möjligheter till att svara upp på telefon då vi har utbildning. För att snabbast få svar, skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

Det har kommit mycket snö i området och det är inte plogat ut till alla sjöar. Mycket är beroende av vad man har för typ av fordon och det kan vara avgörande för framkomligheten. Lilla vägen till L. Havsjön har plogats och om man parkerar längs med Strömbäcksvägen kan man ganska enkelt gå ner till Sänksjön. Det har traktorplogats ner till Ibbesjön, men vägen blir väldigt "mosig" vilket gör att framkomligheten ändå är begränsad. Isarna är överlag säkra, men det har redan börjat att bli lite svagare isar vid vissa kanter. Isen stöper ganska snabbt och den blir mosig, och det blir väldigt mycket vatten som blandas till en snösörja uppe på isarna. Väljer man att isfiska på våra sjöar så ber vi att alla iakttar största försiktighet och aldrig förutsätter att alla isar är säkra, utan det kan vara stora variationer som kan vara förrädiska.

Vi har butiken öppen 08.00-12.00 under helgen, så alla som vill komma in och få lite tips är välkomna in!

Tags:

I dag lanserar vi vår nya hemsida vilket vi gör i samarbete med iFiske. Vår tanke och ambition är att få en enkel och lättmanövrerad hemsida som är fullt ut mobilanpassad och uppfyller alla de krav som ställs på funktionalitet och tillgänglighet. Vi kommer även att samarbeta med iFiske i all form av digitaliserade fiskekort. Alla våra fiskekort som kan köpas på vår hemsida för Hökensås, Baltak och Tiveden, går fortsättningsvis via iFiske och samtliga kvoterade fiskekort bokas enbart via vår hemsida. De digitala fiskekorten är en möjlighet att förenkla för de kunder som önskar att köpa fiskekort på ett enkelt och smidigt sätt, men det innebär en viss administrativ avgift som vi inte kan komma ifrån. Det innebär att alla digitala fiskekort är något dyrare på hemsidan än om man köper dem över disk i vår butik, men den extra kostnaden är enbart kopplat till att de ökade kostnaderna som de digitala tjänsterna bär med sig. 

Vi har under 2017 haft ett försök med iFiske kopplat till de digitala fiskekorten för Tiveden, och det har fallit mycket väl ut. iFiske är en professionell samarbetspartner och vi är övertygade om att vi nu har hittat en modell som gör att vi känner en trygghet i att tillgängligheten till att köpa ett digitalt fiskekort i våra vatten nu är säkrad. 

Om det är några frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Väl mött!