Veckans regnande har verkligen gjort gott.Även om fisket fortfarande är sisådär på grund av sommarvärmen så är det inte helt omöjligt att få napp. Vi satte i veckan i fisk precis som vanligt, och några regnbågar är riktigt granna. Se till att ha bra linor och knutar. Fiske tidiga mornar eller sena kvällar rekommenderas.

Imorgon, lördag 21/7, kör vi Familjefiske i Södra Laxagölen med våra guider Lennart och Kristina Ottosson. Detta gör vi två lördagar (förutom tisdagar och torsdagar) under sommaren och morgondagens lördag är alltså den första. Kanske är detta perfekta familjeutflykten för er som känner att ni har småbarn som vill prova på någon timme eller två att fiska, eller även för familjepappan eller mamman som rentav behöver hjälp själv med att komma igång med fisket. Lennart och Kristina lär er allt ni behöver veta om fisket i våra sjöar.

Vi hoppas nu på att alla våra gäster har en trivsam helg och gott fiske oavsett vart ni väljer att fiska. Det är fina senkvällar nu.


Publicerat: 2018-07-20

Tags:

OBS! ELDNINGSFÖRBUD råder i hela området!

Vi vill återigen påpeka att det råder totalt ELDNINGSFÖRBUD på området. Det gäller all form av eldning/grillning, även i eldstäderna. Detta på grund av att det är torrt i backen och STOR RISK FÖR SKOGSBRAND! 

Vi har tyvärr under veckan fått släcka ett par eldar för sällskap som velat grilla korv. Det är beklagligt men vi tvingas göra detta för allas säkerhet. Vi hoppas på att alla våra gäster respekterar och förstår att de direktiv vi får från Räddningstjänsten måste följas. Vi måste hjälpas åt tillsammans allihopa, oavsett om man är sportfiskegäst, vandrar på åsen, orienterar, plockar bär eller vistas på åsen för andra rekreationssyften och dra vårt strå till stacken allihopa för att området sköts utefter gällande regelverk, både när det gäller Hökensås Sportfiske ABs fiskeregler för vattnen, såväl som föreskrifterna för Hökensås Naturreservat när det gäller exempelvis förbud mot eldning, camping och så vidare. 

Observera att detsamma gäller för Tiveden och vårt fiskeområde där! 

Med vänlig hälsning // Personalen 

 

Nu har vi startat igång vårt populära familjefiske i Södra Laxagölen med våra guider Lennart och Kristina Ottosson.

 

Denna glada familjetillställning pågår mellan klockan 14:00-20:00 alla tisdagar och torsdagar under vecka 27-31 samt även lördagarna i vecka 29 och 30 under samma klockslag.

 

För er med småbarn vill vi passa på att påpeka att man inte behöver delta i fisket hela tiden under dagen utan man kan välja att fiska ett par timmar eller så. Det går även utmärkt att anlända till fisket senare än 14:00 förstås. Vill man fiska ett par timmar med familjen kan man exempelvis välja att komma klockan 17:00 och fiska om man vill det.

 


Fiskekort för familjefisket löses på plats av Kristina. Dessa kostar i år 180 kronor per kort och medger fångst om två laxartade fiskar per kort. Fiskeredskap finns att hyra på plats för de som behöver detta. Beten går att köpas på plats samt även läsk och godis.

 

OBS! Vi tar av praktiska skäl enbart kontanter vid sjön. Ha därför helst med er jämna kontanter vid ert besök.

 

Vi önskar alla glada barnfamiljer en fin sommar och välkomna till vårat populära familjefiske!

 

På bild: familjen Kvarndal som under startdagen i tisdags fångade en glad regnbåge på en gång. Man vet aldrig när det nappar. Det kan ske direkt vid start och det kan komma i sista kastet när man är på väg hem...

 

Publicerat: 2018-07-05

Tags:

Just nu råder lågvattenläge i ån Tidan vid vår flugfiskesträcka i Baltak. Det är absolut inte torrfåra, men det är lågvatten. Det innebär att det inte är någon direkt stark ström på lugnflyten, men fullt fiskbart på de flesta sträckor. Det positiva är att vattnet för stunden är väldigt klart, och det i sig möjliggör sight fishing (siktfiske) på fisk som står mot botten och betar i strömmarna. Ett oerhört spännande fiske! 

Fisk sätts ut som vanligt och vi hoppas nu på lite mer regn. Några skurar har kommit, men inte riktigt så mycket som vi hade hoppats på. 


Publicerat: 2018-07-11

Tags:

Från och med idag, tisdag 3/7, startar vi igång vårt populära familjefiske i Södra Laxagölen med våra guider Lennart och Kristina Ottosson. 

Fisket pågår mellan klockan 14:00-20:00 alla tisdagar och torsdagar under vecka 27-31 samt även lördagarna i vecka 29 och 30 under samma klockslag.

Känner ni att ni har småbarn så vill vi passa på att påpeka att man inte behöver delta i fisket hela tiden för dagen utan man kan välja att fiska ett par timmar eller så. Det går även utmärkt att anlända till fisket senare än 14:00 förstås. Vill man fiska ett par timmar med familjen kan man exempelvis välja att komma klockan 17:00 och fiska om man vill det. 

Fiskekort för familjefisket löses på plats av Kristina. Dessa kostar i år 180 kronor per kort och medger fångst om två laxartade fiskar per kort. Fiskeredskap finns att hyra på plats för de som behöver detta. Beten går att köpas på plats samt även läsk och godis. 

OBS! Vi tar av praktiska skäl enbart kontanter vid sjön. Ha därför helst med er jämna kontanter vid ert besök.

Vi önskar alla glada barnfamiljer en fin sommar och välkomna till vårat populära familjefiske! 

Tags:

Sida 1 av 8