Ungdomsflugan 17-20 juni 2018

Huvudledare är Johan Klingberg. Johan är utbildad lärare och även chefredaktör på tidningen Allt Om Flugfiske och har en mångårig erfarenhet som kastinstruktör och kursledare i såväl flugbindning- som fiskekurser.  

Andreledare är Martin Ångnell, som deltagit i många ungdomsläger på Hökensås. Martin är en mycket driven flugfiskare och har varit en av våra flugfiskeinstruktörer i 18 års tid. 

Tredjeledaren är Christer Holmberg. Christer är en fena på att såväl fiska som att fota och är yrkes/arbetsverksam inom ungdomsverksamheter sedan tidigare och kommer bistå med det mesta kring kursarrangemanget.

Följande moment ingår: 
* Presentation av kursprogram och kursledare, gruppindelning.
* Vad är flugfiske? 
* Information om redskap, teknik mm. 
* Natur-, djur och miljökunskap 
* Genomgång av din utrustning 
* Flugkastteknik på gräs 
* Flugbindning 
* Flugkastteknik i strömmande och stilla vatten 
* Insektslära 

Vi fiskar i egna sjöar på Hökensås samt i Baltaks Flugfiskeområde i strömmande vatten. Du behöver inte ha egen utrustning utan kan låna under kurstiden. Pröva dig fram och om du vill och får kan du efter kursen köpa utrustningen till specialpris. 

En del måltider intages vid sjön eller ån och några på restaurang. Medan vi fixar frukost och kvällsmat på egen hand i stugorna. 

Man måste vara medlem i Sportfiskarna för att få delta i kursen. I medlemskapet ingår bland mycket annat en försäkring som behövs vid fisket.

Hökensås Semesterby innehar Resegaranti via SCR. 

I kurspriset ingår logi, helpension, (från lunch dag 1 till och med lunch dag 4) lån av utrustning och kursdokumentation. För att få gruppen mera samlad och för gemenskapens skull, bor vi i stugor i Hökensås Semesterby. Transporter till och från fiskevattnen sker i minibuss. 
Fiskekort för fyra dagar inkl fiske i strömmande vatten i Baltak. Flugbindningsmaterial. 15% rabatt på allt i Fiskeshopen under kurstiden.

Max 14 personer i åldern 11-16 år. 
Pris: 3200:-

Anmäl på tel 0502-230 00 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.